Světový eko-bestseller: Agent Nateur

Světový leader na trhu s high-end přírodní kosmetikou, populární mezi modelkami i světovými celebritami, se konečně dostává na český trh.

Agent Nateur Holi Oil BYSSINE

Ve světě je stále spousta vysoce kvalitních, populárních značek, o kterých se v Česku ještě neví. Jednou z těchto značek je Agent Nateur – luxusní ekologický brand založený jednou z nejúspěšnějších žen ve světě kosmetiky v současnosti – Jenou Covello.



Jak vznikla značka Agent Nateur?


Jeně Covello ve 23 letech diagnostikovali endometriózu a adenomyózu (nádorová onemocnění vnitřních orgánů). Po letech bolestí, mnohonásobných operacích a vágních vyjádření západních lékařů bez jakéhokoliv řešení se začala vzdělávat v oblasti přírodní medicíny a léčivých látek, aby se výlečila svépomocí.


Zjistila, že negativní vliv na endokrinní systém (např. vaječníky, slinivka, štítná žláza, některé části mozku) mají zejména těžké kovy (hliník). Hliník je látka, kterou obsahují veškeré deodoranty – proto se rozhodla vyvinout deodorant, který tuto látku neobsahuje. 


Deodorant holi(stick) se stal jejím vlajkovým produktem, který se hned po představení trhu stal světovým bestsellerem.





„Antiperspirant obsahuje hliník, který je endokrinním disruptorem, jenž může napodobovat estrogen. Ne každá syntetická složka je toxická a ne každá přírodní složka je zdravá.“ Neúnavná snaha Jeny Covello o prosazování čisté krásy zahrnuje také vzdělávání 170 000 sledujících, kteří se organicky nashromáždili mezi jejími účty a účty značky na Instagramu.


Jena začala detailně zkoumat další složky, které se v odvětví péče o pleť často používají a postupně vyvíjet i další produkty esenciální pro zdravou, pružnou a mladou pokožku.


Agent Nateur se na prvním místě zaměřuje na kvalitu a účinnost svých produktů – veškerá péče je vyrobena z aktivních složek, které byly klinicky ověřeny, čímž je zajištěna jejich vysoká účinnost. Doplňuje to také o krásný minimalistický design, který reflektuje čistotu složení produktů.


 „Agent Nateur je jedna z mála ekologických značek, které opravdu fungují. Je vidět, že za tím opravdu stojí vědecký výzkum a léta praxe.“ 


Její produkty začaly nabývat na popularitě rapidním tempem, a to nejen mezi bežnými zákazníky, ale i mezi světovými modelkami a celebritami ve věkovém rozmezí 25 – 50 let. Objevila se ve všech populárních magazínech od Vogue a Forbes až po Elle magazínu.


Mimo to Agent Nateur získal několik ocenění, mezi nimiž je například cena Beauty Shortlist Awards.



Jena Covello ve svém bytě v Miami, Spojených státech



Čím jsou produkty tak účinné?


Receptury, které Covello vyvinula v laboratořích nacházejících se buď v jižní Francii, nebo v Los Angeles, se zaměřují na složky, které jsou léčivé, vyživující a zároveň neobsahují GMO, sóju, parabeny, sulfáty, hliník a ropu.


„Mým posláním a filozofií Agent Nateur je vzdělávat zákazníky o důležitosti používání kvalitních, zdravých a účinných produktů. Pokožka absorbuje až 90 % toho, co na ni naneseme, takže to, co si dáváme na tělo, je stejně důležité jako to, co jíme“ říká Jena Covello.



Tento přístup v Česku ještě docela chybí. Lidé se bojí investovat do dražší kosmetiky, protože neví, jak účinná vlastně je, a že jim v několikaletém horizontu ušetří nejen desítky tisíc za kosmetické produkty a vyšší desítky za omlazující procedury, ale vizuálně i několik let.  

 

„Investice do kosmetiky je stejně důležitá jako investice do stravy – vše, co konzumujeme nebo naše pokožka vstřebává, je propojené a zásadní pro organismus.“




Postupy, kterými jsou produkty Agent Nateur vyrobeny, jsou na pokročilé vědecké úrovni. Každý přípravek Agent Nateur je bohatý na přírodní vitamíny, minerály, antioxidanty, oleje a rostlinné výtažky, které jsou získávány pouze z těch nejrenomovanějších zdrojů.


Všechny produkty jsou organické, netestovány na zvířatech a s certifikátem Ecocert, který zaručuje naši oddanost udržitelnosti a sociálně uvědomělým postupům.



„Je třeba poznamenat, že je opravdu spousta ekologických značek, které byly vyrobeny šetrně, ale absolutně nefungují. Lidé pak mají pocit, že přírodní kosmetika nefunguje, ale přitom si jen koupili špatný, nefunkční produkt.” Lenka Štastná, majitelka Beauty clubu BYSSINE


Vytvořením unikátního kosmetického brandu Agent Nateur Jena Covello splnila svou misi vytvořit ty nejčistší produkty na trhu s vysoce účinnými látkami. Její značka Agent Nateur ve světě stále nabývá na popularitě. Aktuálně její produkty prodává přes 2000 obchodů po celém světě.


„V kosmetickém průmyslu panuje kolem čisté krásy mnoho mylných představ. Při formulaci produktů se řídím normami EU a používám složky, které jsou schváleny ekocertifikátem“ doplňuje Jena k ověřené kvalitě produktů.


Jena má za cíl edukovat své klienty a všechny, co se starají o svou pleť o tom, že používání netoxických výrobků je pro zdraví stejně důležité jako výživné potraviny. Proto je každá složka její řady přírodní, účinná a vědecky podložená.

Jena Covello s norskou modelkou Fridou Assen na prezentaci krému holi(créme) v Paříži

NOVINKY