BYSSINE PEOPLE: ESTER SIDIBÉ

SÉRIE KONVERZACÍ A SPOJENÍ S INSPIRATIVNÍMI LIDMI Z NAŠEHO VESMÍRU. OBJEVUJEME JEJICH SVĚTY, ŽIVOTNÍ RADOSTI A PEČUJÍCÍ RITUÁLY.

Seznamte se s osobnostmi, se kterými nám je dobře, kteří jsou pro Byssine inspirativní, ať už myšlením, vzhledem či tím, co vytvářejí. Každého se ptáme na pár otázek, abyste je mohli skrze odpovědi poznat blíže a proniknout do jejich i našeho světa hlouběji.

 

Jako první vám chceme představit Ester. Ester je čerstvou absolventkou žurnalistiky a ve zbylém čase se věnuje kreativě, marketingu a okrajově produkci. Díky pandemii se její vztah k sebe-péči ještě upevnil. Sebe-péče pro ni znamená hlavně odpočinek od lidí a ruchu, a taky různé rituály, ať už to je čtení knížek, anebo péče o pleť a tělo. 

Jaký je Tvůj každodenní pečující rituál?

Kvůli tomu, že jsem celoživotním ekzematikem a potýkám se tak s velmi suchou pokožkou těla, vždy po sprše sahám po tělovém mléce. 

Jaké maličkosti dělají tvůj den?

Je toho hodně! Ale je to hlavně ráno černý čaj s mlékem, horká sprcha, slunečný den nebo čerstvě vyprané prádlo. A během dne pak nejlépe nějaký voňavý krém nebo balzám na rty, co mimoděk vyhrabu v kabelce. 😊

Ester Sidibé

Jaká probíhá Tvoje skincare rutina?

Svojí skincare rutině bych se ráda věnovala mnohem více, než ten kratičký čas před odchodem z domu a pak před spaním. Nicméně se i přesto snažím nevynechat pár základních kroků, které moji pleť udržují více méně fit. Ráno i večer se snažím používat dvoufázovou metodu odličování, tedy nejdříve smýt nečistoty jako make-up nebo SPF olejem, nejlépe nějakým s příjemnou bylinnou vůní – vůně na mě totiž ve skincare působí opravdu hodně. Pak následuje nějaké "pěnové" čištění, tam sahám většinou po gelu, který kombinuje péči o citlivou pleť a zároveň pleť jemně exfoliuje nebo působí protizánětlivě. Nakonec aplikuji na pokožku krém – ráno nějaký lehčí s gelovým složením a večer naopak něco hutnějšího, co pleť přes noc vyživí.

Jak jsem již zmiňovala, trpím ekzémy a velmi suchou a citlivou pletí, takže bohužel nesnesu jen tak něco, na což při výběru musím dávat opravdu velký pozor. Sice mám ráda vůně, ale přehnaně uměle parfémované přípravky u mě na poličce nenajdete. Takže volím převážně čistá a účinná složení, která moji pleť zbytečně nedráždí. A vždy, když mám náhodou více času, ráda do své skincare rutiny zařazuji ještě pečující oleje nebo rozjasňující masky. 

Víme, že jsi pracovala v second-handu – jaký vztah máš k vintage módě? Měla jsi k tématu udržitelnosti v módě nějaký vztah už předtím, nebo propojení s Lula Vintage byla jen náhoda?

Myslím, že mé působení v Lula Vintage bylo nějakým pokračováním mé cesty za udržitelnějším způsobem oblékání. O udržitelnost se zajímám už několikátým rokem, ale myslím si, že teprve teď přicházím na nějakou zlatou střední cestu, která mi vyhovuje. 😊 Pro mě udržitelnost je především o rozvážlivém nakupování  – tzn. impulzivní nákupy v second-handech jsou za mě také jedno velké NE – snažím se téměř vyhýbat trendům, nebo spíše sleduji takové, u kterých mám pocit, že vydrží déle než jednu sezónu a snažím se volit snadno kombinovatelné palety a střihy. Co se týče materiálů, vždy se na ně dívám, bohužel mám ale kvůli citlivé kůži nesnášenlivost k přírodním přízím jako je vlna nebo kašmír, a tak spíše volím bavlnu, nejlépe pak nějakou organicky zpracovanou, nebo v létě třeba len. 

BYSSINE PEOPLE: Ester Sidibé
Máš nádhernou hřívu, kterou v Byssine obdivujeme! Prozradíš nám, jak o své vlasy pečuješ?
Péče o mé vlasy je takový můj celoživotní boj! Pořád jsem ještě tak úplně nepřišla jak úplně na to, ani na must-have produkty, které mé vlasy zachrání. Často produkty měním a zkouším stále nové.
Nicméně moje péče spočívá zejména v mytí vlasů každé 2, max. 3 dny. Ošetřuji je klasicky šamponem a kondicionérem. Bez čeho bych se ale neobešla je bezoplachová péče, která mé vlasy udržuje lesklé, jemné a více poddajné. A obsahuje ještě navíc termální ochranu, je to úplně super. Celý život jsem totiž nechávala vlasy volně uschnout, protože jsem neuměla správně používat fén, který mi kudrliny vždy jen rozfoukal. Loni jsem ale díky svému oblíbenému kadeřnictví objevila difuzér a už bez něj nedám ani ránu. 😊
 
THIS or THAT with BYSSINE
  1. okousané nehty x MASTNÉ VLASY
  2. MÍNUS 1 H SPÁNKU x jít spát neodlíčená
  3. špinavé boty x ŽMOLKY NA KABÁTĚ 
  4. KRÉM x sérum
  5. KÁVA Z PRAŽÍRNY x potraviny z bioobchodu
  6. CLEAN KOSMETIKA x responsible / sustainable oblečení
  7. INVESICE DO SKINCARE x do péče o tělo
  8. MASKA A NOHY NAHORU x maska s laptopem v ruce 
  9. pasivní odpočinek x AKTIVNÍ ODPOČINEK
  10. FOMO x JOMO
  11. radši vyjít z domu: NENALÍČENÁ x bez parfému
  12. jako první ráno čekuješ: INSTAGRAM x aktualizace z ČTK 

Všechny fotky uvedené v článku byly pořízené ve Vitra Koncept, Křižíkova 148/34. Za možnost fotit právě tam tímto děkujeme.

NOVINKY